• Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου 2022

  • Πίσω
7 Ιανουαρίου, 2022 από 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα και όμορφες στιγμές!!! 😊

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όλα τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα στις 10 Ιανουαρίου 2022 με επιπλέον οδηγίες και πρόσθετα τεστ για όλες/ους μας.
Παρακάτω, επισημαίνονται όσα χρειάζεται να εφαρμόσετε για τα παιδιά σας:

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους/ες τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους/ες και μη. (Δεν έχουν δοθεί επιπλέον διευκρινίσεις εξαιρέσεων ακόμη).

Η διάθεση των self-test για τους/τις μαθητές/τριες, όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί, γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022. Θα προμηθευτείτε 5 self test για τις επόμενες δύο εβδομάδες (από 10/01/22 έως και 21/01/22). Σας παρακαλούμε, φροντίστε να τα προμηθευτείτε έγκαιρα.

Για την πρώτη εβδομάδα (10-15/01/22) το self-test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1) και θα πρέπει να το δηλώσετε στη πλατφόρμα edupass.gov.gr. Τυπωμένη η σχολική κάρτα που εκδίδεται από το edupass θα πρέπει να βρίσκεται και στην τσάντα του παιδιού σας ή εναλλακτικά αν δεν έχετε τη δυνατότητα εκτύπωσης μας την στέλνετε με email.

Από την εβδομάδα 17/01/22 και μετά, αν δεν υπάρξουν νεότερες οδηγίες, το self-test το κάνετε στα παιδιά σας έως και 24 ώρες πριν από την Τρίτη και πριν την Παρασκευή όπως μέχρι τώρα.

Για την ασφάλεια όλων μας και λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης, σας παρακαλούμε θερμά για την πιστή τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου. 
Παρακαλούμε μην αποφεύγετε να κάνετε το self-test στα παιδιά σας. Ήδη ο κίνδυνος από και για τους μαθητές μας που δεν είναι σε θέση να κάνουν χρήση μάσκας είναι αυξημένος για όλους μας. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας, ότι ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών/τριών μας είναι σε θέση να κάνει το self-test και σας παρακαλούμε για τη διενέργειά του.

Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ όλοι μας τη Δευτέρα να επιστρέψουμε υγιείς στο σχολείο μας, με αρνητικό self-test για να αποφύγουμε τυχόν διασπορά!!!

Για τις υπόλοιπες οδηγίες του Υπουργείου,  θα σας στείλουμε email μόλις τις λάβουμε!
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια και υποστήριξη που ενδεχομένως χρειάζεστε. Το Σαββατοκύριακο μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο email του σχολείου μας mail@dim-eid-lagkad.thess.sch.gr και τις καθημερινές στο τηλέφωνό μας 2395026088.

Με τη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλων μας όλα θα πάνε καλά για άλλη μια φορά!!!

Σερεμετίδου Νικολέτα – Προϊσταμένη Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά (Λοφίσκου)